• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Tech Food

Истраживачки тим Института за економику пољопривреде - Београд на пројекту TECH.FOOD, присуствовао је 23. фебруара 2012. године Завршној конференцији Пројекта, организованој од стране партнера из Мађарске – Универзитета Корвинус из Будимпеште. Конференцији, одржаној у хотелу Gellert у Будимпешти, присуствовао је велики број учесника из сектора привреде, науке, образовања и јавних институција из земаља региона Југоисточне Европе. 

Завршна конференција TECH.FOOD пројекта Завршна конференција TECH.FOOD пројекта Завршна конференција TECH.FOOD пројекта

У оквиру међународног пројекта - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе, 9. Фебруара 2012. године у просторијама Пресс центра Удружења новинара Србије у Београду одржан је тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије Србије.

Окупљеном аудиторијуму се обратио доц.др Драган Василев са предавањем на тему Производња аутохтоних производа у Србији. Предавач је истакао разлике између традиционалне и индустријске производње аутохтоних производа и представио најважније аутохтоне месне прерађевине карактеристичне за Републику Србију.

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије

У оквиру међународног пројекта - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе, 7. Фебруара 2012. године у просторијама Пресс центра Удружења новинара Србије у Београду одржан је тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије Србије. 

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 7.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије 

Истраживачки тим Института за економику пољопривреде из Београда, на позив колега из Агенције за рурални развој Истре, присуствовао је догађају под називом „Подстицање размене иновација у прехрамбеном сектору између Истре и Србије“, у периоду 7-9. јули 2011 године, у Поречу, Истра - Хрватска. Тродневни догађај организован је у оквиру међународног пројекта „Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Југоисточним регионима - TECH.FOOD“.

Транснационална фокус група (ТФГ) – Подстицање размене иновација у прехрамбеном сектору између Истре и Србије, пројекат TECH.FOOD

Дана 29 јуна 2011 године са почетком од 12 часова у месту Панонија, покрај Бачке Тополе, у банкет сали хотела Бисер, одржана је још једна из серије промотивних активности на пројекту TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе, организованог од стране Института за економику пољопривреде из Београда.
 
TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе - Промотивни догађај TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе - Промотивни догађај TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе - Промотивни догађај

Дана 22 јуна 2011 године са почетком од 12 часова, у Мартинцима у Ресторану Мимоза, одржана је промотивна активност пројекта TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе, организованог од стране Института за економику пољопривреде из Београда.

TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе - Промотивни догађај TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе - Промотивни догађај TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе - Промотивни догађај

 

 


Током периода 16-17. јун 2011. године, одржан је у Бечу састанак Управног одбора Пројекта EU-TECH.FOOD (место одржавања састанка било је аустријско Министарство пољопривреде, шумарства, заштите животне средине и водопривреде) организован од стране аустријског партнера (АWИ из Беча). Поменутом догађају су присуствовали сви партнери из пројектног конзорцијума. Институт за економику пољопривреде из Београда су представљали Бојана Бекић, Велибор Потребић и Марко Јелочник.

Sastanak Upravnog odbora Projekta Beč Sastanak Upravnog odbora Projekta Beč Sastanak Upravnog odbora Projekta Beč

Истраживачки тим Института за економику пољопривреде из Београда је организовао, у оквиру својих редовних активности на пројекту Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Југоисточним регионима - TECH.FOOD, Транснационалну фокус групу ТФГ, под темом Безбедност хране у индустрији меса. Догађај је одржан 27. маја 2011, у хотелу Палас у Београду, Србија.

 

Transnacionalna fokus grupa (TFG) - Bezbednost hrane u industriji mesa, projekat TECH.FOOD Transnacionalna fokus grupa (TFG) - Bezbednost hrane u industriji mesa, projekat TECH.FOOD Transnacionalna fokus grupa (TFG) - Bezbednost hrane u industriji mesa, projekat TECH.FOOD

 


У оквиру међународног пројекта под називом „Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе“, 25. фебруара 2011. године у Клубу међународног прес центра у Београду одржан је  тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије у Србији. Тренингу су, поред позваних представника месно-прерађивачке индустрије, присуствовали и менаџер Пројекта Проф. др Драго Цвијановић, спољни сарадник Јованка Нинковић као и истраживачи ангажовани на Пројекту.

Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе

Теме овог тренинга биле су  „Управљање ризиком у савременом пословном окружењу – иновативна економија“ и „Консалтинг као облик учења и модел развоја менаџерских вештина“ чију презентацију су одржали истраживачи Института за економику пољопривреде Мр Радојица Сарић и Мр Весна Параушић.
Основни циљ тренинга је био да се домаћи произвођачи што више упознају са потенцијалима и користима проистеклим из увођења иновација у производњу као и да им се укаже на могућности успостављања веза са произвођачима из земаља учесница на Пројекту.


Страна 1 од 2

Search

© 2005-2024 Институт за економику пољопривреде Београд

Search