• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Архива

Movie 1

The economic, psycho-social and health determinants of the consumption of organic products”

 

 

 

Movie 2.1

“Shaping sustainable food business through innovation and consumer preferences.  Defining sustainable food business”

  

 

 

Movie 2.2

“Innovative ways in being sustainable in relation to food”

 

 

 

Movie 2.3

“Understanding consumer preferences”

 

 

 
 
Movie 3

“Economic effects of practicing and investing into the organic farming” 

 

 

  

 

Movie 4.1

“Organic agriculture: government policies aimed to promote production and export and implementation of a control system for

both exports and imports from or into the  European Union”

 

 
 
Movie 4.2

 

“Organic farming - the benefits of research and European funds financial support on the organic production”

 

 
 
Movie 5.1

 

“Financing entrepreneurial opportunities in the green economy”

  

 
 
Movie 5.2

 

“European sources of financing and successful projects”

 

 
 
Movie 6.1

 

“The impact of organic farming on the environment”

 

 
 
Movie 6.2

 

“Biochemical difference between organic and conventional foods.  A comparative study”

 

 
 
Movie 7.1

 

“Quality and safety of organic food: Estimation and perception”

 

 
 
Movie 7.2

 

“Financial Reporting of Biological Products. A review of Financial Reporting Rules”

 

 
 
Movie 8.1

 

“Smart Sensing and IoT Farming Optimization, Part 1”

 

 
 
Movie 8.2

 

“Smart Sensing and IoT Farming Optimization, Part 2”

 

 
 
Movie 8.3

 

“Smart Sensing and IoT Farming Optimization, Part 3”

 


II Intelektualni rezultat projekta (IO2)

Tokom perioda jun 2020 – mart 2021. godine, prethodno nominovani istraživači članica projektnog konzorcijuma koordinisani od strane Univerziteta ekonomskih nauka iz Bukurešta sproveli su pripremu, kreiranje i publikovanje drugog intelektulanog rezultata AGROECOINN projekta, monografije pod naslovom „Preduzetničke inovacije u poljoprivredno-prehrambenim naukama“ (https://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2021/04/AGROECOINN_O2-_volum.pdf).

Publikacija je kroz 14 logički povezanih poglavlja grupisanih u četiri tematske celine na 327 strana, pod uređivačkom palicom Nicu Marcu, Georgiana Raluca Ladaru i Irina Neta Gostin, dala podršku preduzetničkim inicijativama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, uz preporuku da sve zainteresovane strane treba da budu u funkciji promocije inovacija i razmene dobrih praksi u skladu sa svojim mogućnostima.


Prezentacija prvog intelektualnog rezultata projekta (E1)

Kao i u slučaju organizacije TNM 2, zabrana kretanja prouzrokovana pandemijom Covid-19 unutar i van granica EU, pomerila je inicijalno planiranu organizaciju Prezentacije prvog intelektualnog rezultata projekta AGROECOINN za jun 2020. godine, na 26. februar 2021. godine. Prezentacija u organizaciji Univerziteta iz Katanije i u ovom slučaju odžana je putem on-line platforme u formi vebinara pod naslovom „Organska poljoprivreda: Pretpostavka za zdravu ishranu - Trenutni trendovi na poljoprivrednom tržištu“. Događaj je održan pred auditorijumom od preko 60 učesnika, prevashodno predstavnika akademske zajednice iz Italije.

POSTER


Trans-nacionalni sastanak 2

Inicijalno planiran za jun 2020. godine, posle nekoliko terminskih odlaganja prouzrokovanih merama zabrane kretanja ljudi usled pandemije Covid-19 unutar EU, dana 20. novembra 2020. godine održan je drugi transnacionalni sastanak konzorcijuma Projekta AGROECOINN. Sastanak je preliminarno trebao da okupi prisutne predstavnike konzorcijuma u Italiji, uz domaćinstvo Univerziteta iz Katanije, međutim iz opravdanih razloga, sastanak je organizovan putem on-line platforme.

Na tehničkom sastanku je interno predstavljen prethodno kreirana publikacija proizišla iz realizacije prvog intelektualnog rezultata, odnosno sagledani su svi napori i limiti koji su pratili njeno publikovanje. Takođe, definisani su administrativni koraci dalje realizacije Projekta u uslovima prolongacije pandemijskih mera, odnosno razmotreni su svi aspekti pripreme, izrade i finalizacije drugog intelektualnog rezultata Projekta, publikacije “Preduzetničke inovacije u poljoprivredno-prehrambenim naukama“.

Agenda

Screen-shots


I Intelektualni rezultat projekta (IO1)

Tokom perioda decembar 2019 - jun 2020. godine, odabrani istraživači iz institucija unutar projektnog konzorcijuma koordinisani od strane Univerziteta iz Katanije i Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda izvršili aktivnosti vezane za pripremu, razvoj i publikovanje prvog intelektulanog rezultata AGROECOINN projekta, monografije pod naslovom „Organska poljoprivreda, tržište eko proizvoda i njihova kapitalizacija kroz preduzetničke inicijative“ (www.iep.bg.ac.rs/images/stories/izdanja/Monografije/FINAL%20AGROECOINN%20-%20final%20-%20f_opt-1.pdf).

Publikacija je kroz 14 suptilno pripremljenih poglavlja grupisanih u nekoliko tematskih celina na 354 strane, prethodno uređivački oblikovanim od strane uredničkog kolegijuma Marco Platania, Marko Jeločnik i Irina Neta Gostin, dala osnovne odgovore na ključna ekonomsko-ekološka pitanja vezana za proizvodnju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u sistemu organske poljoprivrede. Sagledavanjem koristi za direktne proizvođače, potrošače, kompletno društvo i funkcionisanje dostupnih sistema planete Zemlje, pokušano je da se odgonetne da li postoji budućnost za organsku proizvodnju?

Osnovna misija publikacije pretpostavila je bliže objašnjenje ideje, principa, opštih činjenica i legislative, te određenih tehnika i alata vezane za organsku proizvodnju, standardizaciju i njenu agroekonomsku analizu. Publikacija je primarno namenjena budućim, ali i sadašnjim preduzetnicima, kao i svim ostalim stranama aktivnim u sektoru organske poljoprivrede. Po svom karakteru i načinu prezentacije, publikacija nudi obostrano, dobro naučno utemeljno znanje, kao i visoko primenjive praktične poruke.


Inicijalni sastanak – Trans-nacionalni sastanak 1

Tokom perioda 18-20. Novembar 2019. godine, predstavnici Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda, prof. dr Jonel Subić i dr Marko Jeločnik, prisustvovali su inicijalnom sastanku projektnog konzorcijuma okupljenog na realizaciji trogodišnjeg Erasmus + projekta (septembar 2019 – avgust 2022)  br. 2019-1-RO01-KA203-063939 “Procena agro-ekološkog razvojnog potencijala kroz transnacionalnu saradnju i preduzetničke inicijative” održanog u Jašiju, Rumunija.

Kao projektni lider, domaćin inicijalnog sastanka bio je Univerzitet „Aleksandar Jon Kuza“ iz Jašija, Rumunija. Pored domaćina i predstavnika IEP, sastanak je okupio i predstavnike ostalih partnerskih organizacija, i to Univerziteta iz Katanije, Italija, Univerziteta ekonomskih nauka iz Bukurešta, Rumunija, ISCTE Univerziteta iz Lisabona, Portugalija, i Univerziteta iz Bukurešta, Rumunija.

Tokom dvodnevnog boravka, rukovodioci okupljenih institucija administrativno su potvrdili početak realizacije projekta. Takođe, dogovoreni su i svi detalji bitni za dobru organizaciju i neometanu implementaciju projektnih aktivnosti, odnosno dogovoren je sadržaj, način i dinamika realizacije prvog intelektualnog rezultata, planiranog za prvu polovinu 2020. godine (izrada publikacije „Organska poljoprivreda, tržište eko proizvoda i njihova kapitalizacija kroz preduzetničke inicijative“).

Svo slobodno vreme iskorišćeno je za organizovani obilazak kapaciteta raspoloživih unutar kampusa Univerziteta „Aleksandar Jon Kuza“ iz Jašija, univerzitetskog muzeja i znamenitosti samog Jašija.

 


ERASMUS

Erasmus + projekat br. 2019-1-RO01-KA203-063939 “Procena agro-ekološkog razvojnog potencijala kroz transnacionalnu saradnju i preduzetničke inicijative - AGROECOINN”

Projektni konzorcijum:

1) “Alexandru Ioan Cuza” univerzitet u Jašiju, Rumunija – projektni lider

2) Institut za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda, Srbija

3) Univerzitet u Kataniji, Italija

4) Univerzitet ekonomskih nauka u Bukureštu, Rumunija

5) ISCTE Univerzitet u Lisabonu, Portugalija

6) Univerzitet u Bukureštu, Rumunija

 

 

Više o projektu

            


Страна 1 од 6

© 2005-2024 Институт за економику пољопривреде Београд

Search