• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

О нама

Институт за економику пољоприреде континуирано учествује и у реализацији дугорочних пројеката Министарства науке и заштите животне средине и пројеката прилагођавања аграрног сектора које Министарство пољопривреде, шумарства и водоривреде Републике Србије спроводи у процесу прикључења земље Светској трговинској организацији (СТО) и Европској унији (ЕУ).

Недвосмислено опредељење Републике Србије за европске интеграције, захтева другачије дефинирање улоге и значаја пољопривреде, прехрамбене индустрије и руралног развоја, него што је то било у досадашњим документима и пракси. Отуда је Институт проценио да је сада прави тренутак за израду новог, јасног концептуалног оквира у виду посебног документа – Стратегије, као одговора на кључна питања за даљи развој пољопривреде, прехрамбене индустрије и руралних средина на подручју села, општина и градова.

Основни циљ израда стратегија развоја је стварање стратешког документа који ће представљати платформу за мере аграрне политике које ће омогућити реализацију циљева Стратегије и европске интеграционе процесе у пољопривреди, као и за институционална решења неопходна за реализацију Стратегије, усклађена са реалним могућностима и способна да одговори захтевима за приступање Србије ЕУ.

У протекле две године Институт је урадио неколико значајних стратегија развоја, а у току је још неколико и ван граница Србије.

У Институту је запослено 26 људи. Од тога је 17 (седамнаест) доктора наука, 1 (један) магистар, 3 (три) мастера. У општем сектору запослено је петоро људи.Search

© 2005-2024 Институт за економику пољопривреде Београд

Search