• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Tech Food

Teck Food пројекат - Презентација Студије I

У оквиру пројекта Теch Food - „Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног секторa у регионима Југоисточне Европе“, Институт за економику пољопривреде је 25.новембра 2010.године приредио презентацију Студије I у Удружењу новинара Србије у Београду, Кнез михаилова 6.  

Teck Food пројекат - Презентација Студије I Teck Food пројекат - Презентација Студије I

 

Скуп је поздравио проф.др. Драго Цвијановић, директор Института подсетивши на основне циљеве пројекта и задатке који би требало да се остваре на крају пројектног циклуса. Циљ пројекта је да се домаћи произвођачи што више упознају са стањем у области у којој раде, да препознају своју позицију у њој, да укажу на могућности или разлоге немогућности увођења иновација у свом  производном програму и најзад, да се оствари интересно повезивање како унутар земље тако и међу произвођачима земаља партнера на пројекту. 
Координатор пројекта др Владана Хамовић је изнела да је истраживачки тим из Института за економику пољопривреде, Бојана Бекић, др Јонел Субић, мр Весна Параушић, др Бранко Михаиловић, Радојица Сарић, Лана Ивановић, Марко Јелочник, заједно са спољним сарадницима, др Надом Косановић и Јованком Нинковић, урадио све предвиђене активности за 2010.годину. Одржани су тренинзи/радне групе са циљном групом - меснопрерађивачком индустријом Србије на теме – Конкурентност производа пољопривредно-прехрамбене индустрије Србије, Стварање бренда, Удруживање и маркетинг у функцији развоја предузећа у месно прерађивачкој индустрији Србије, Квалитативни аналитички инструменти и Биомаса-природна енергија. У Студији I представљен је и Регионални профил Републике Србије, Студија случаја – „Луканика“ као и резултати анкета спроведених на фокус и техничким групама, међу потрошачима и истраживачима. 
 

Teck Food пројекат - Презентација Студије I Teck Food пројекат - Презентација Студије I

Презентацији Студије I присуствовали су представници произвођача, затим Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Привредне коморе Србије, Привредне коморе Београда, Регионалне Привредне коморе Панчева, Заједнице сточарства и редакције „Моја фарма“.
У дискусији која се после презентације развила, констатовано је да одазив непосредних произвођача још увек недовољан и да не постоји одговарајући интерес за укључивање у овај пројекат. Потенцирана је потреба удруживања произвођача на локалном нивоу као и могућност да се кроз учествовање на Tech Food пројекту оствари и њихово интересно повезивање са произвођачима земаља партнера из окружења, уз подршку свих релевантних институција у земљи.

Teck Food пројекат - Презентација Студије I Teck Food пројекат - Презентација Студије I Teck Food пројекат - Презентација Студије I

Search

© 2005-2020 Институт за економику пољопривреде Београд

Search