• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Савремени проблеми економског развоја

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ИЕП И ДРЖАВНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ УНИВЕРЗИТЕТА СТАВРОПОЉ - РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА И ПРИСУСТВО КОНФЕРЕНЦИЈИ „САВРЕМЕНИ ПРОБЛЕМИ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА
 
Делегација Института за економику пољопривреде Београд у саставу проф. др Драго Цвијановић, директор Института и Марко Јелочник, истраживач сарадник, боравила је у Ставропољу, Руска Федерација, у периоду од 15. до16. јуна 2010. године.

Савремени проблеми  економског развоја Савремени проблемиекономског развоја Савремени проблемиекономског развоја Савремени проблемиекономског развоја Савремени проблемиекономског развоја

Током присуства на међународној конференцији „Савремени проблеми економског развоја“, поред конференцијских активности (излагања научних радова, дискусије са присутном научном јавности из Руске Федерације и инсотранства) делегација је посетила и лабораторије, огледна поља, едукативне и експерименталне јединице, неколико факултета и музеј у саставу Државног пољопривредног универзитета Ставропољ.

Осим учешћа на међународној конференцији у Ставропољу је потписан Уговор о пословно – техничкој сарадњи између Државног пољопривредног универзитета из Ставропоља - Руска Федерација и Института за економику пољопривреде из Београда – Република Србија. Уговоре су потписали ректор Државног пољопривредног Универзитета из Ставропоља, проф. др Vladimir I. Trukhachev и директор Института за економику пољопривреде из Београда, проф. др Драго Цвијановић. Потписаним документом Универзитет и Институт добијају још једног значајног научно-истраживачког партнера на територији Србије, односно Руске Федерације.

Савремени проблеми економског развоја Савремени проблеми економског развоја Савремени проблеми економског развоја Савремени проблеми економског развоја

Том приликом конкретизовани су договори око учешћа обеју страна у издавању часописа, монографија и књига, затим суорганизација међународних конференција и симпозијума. Посебно је истакнута потреба заједничког наступа и конкурисања на пројкетима у Србији, Русији и Европској унији.

Савремени проблеми  економског развоја Савремени проблеми економског развоја Савремени проблеми економског развоја

Делегација из Института, примљена је од стране ректора Државног пољопривредног универзитета из Ставропоља, проф. др Владимир И. Трукхацхев и свих наставника, сарданика и студента веома срдачно, братски, љубазно, пријатно, гостопримљиво, искрено и добронамерно, те се у будућности очекује плодоносна сарадња на задовољство обеју страна.

Савремени проблеми економског развоја Савремени проблеми економског развоја Савремени проблеми економског развоја

© 2005-2020 Институт за економику пољопривреде Београд

Search