• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Наука
и пракса у служби аграра

макроекономска истраживања, микроекономска истраживања, саветодавство и едукација, издаваштво, статистика и информатичка подршка

Научна истраживања

Повезујемо науку и привреду

Предузећа из области пољопривреде и прехрамбене индустрије корисници су услуга Института, нарочито у областима: израде конкретних инвестиционих елабората и техничке документације, процене вредности капитала, увођења стандарда квалитета и др.

Стратегије Развоја

alt

Током 2006/2007. године запослени у Институту за економику пољопривреде - Београд радили су на изради Стратегије развоја општине Мали Зворник. Драфт верзија Стратегије предата је надлежном органу локалне самоуправе крајем 2006. године, док је сам документ усвојен током 2007. од стране Скупштине општине Мали Зворник. Задовољни квалитетом урађеног посла, руководећа лица општине Мали Зворник поверила су Институту и израду Акционог плана општине Мали Зворник. Акциони план је креиран и усвојен током 2007. године.

Такође у истом периоду истраживачи Института били су ангажовани на изради Програма економског и социјалног развоја МЗ Глогоњ. Драфт верзија Програма развоја предата је наручиоцу крајем 2006. године, док је сам документ усвојени током 2007. од стране Савета МЗ Глогоњ.

У 2007. години истраживачи Института започињу и радове на изради Стратегије развоја Дистрикта Брчко – БиХ, у сарадњи са Економским факултетом из Тузле - БиХ. Израда овог документа је у завршној фази, а финализација истог се очекује почетком 2008. године.

Током 2007. године истраживачки тим Института започиње и радове на изради Стратегија развоја општина Беочин и Мионица. Израда ових докумената је у завршним фазама, а финализација истих се очекује до половине 2008. године.

У 2008.години започет је рад на Стратегији развоја пољопривреде, прехрамбене индустрије и руралног развоја града Београда и на Стратегији развоја пољопривреде и агроиндустрије на подручју општине Панчево.


© 2005-2024 Институт за економику пољопривреде Београд

Search