• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Quality of Life and Environment in the Frame of E.U. Sustainable

 

У периоду од 15-17. новембра 2007. године, одржана је Интернационална конференција у облику округлог стола под називом: „Quality of Life and Environment in the Frame of E.U. Sustainable“, организована од стране Балканске еколошке асоцијације (B.EN.A.-Balkan Environmental Association). Суорганизатори овог научног скупа су били: Carlsberg д.о.о. Србија, Институт за економику пољопривреде-Београд, Општина Раковица и Министарство за заштиту животне средине Републике Србије.

Конференција је одржана у амфитеатру Општине Раковица у Београду. Књига абстраката, публикована од стране Инаститута за економику пољопривреде и Асоцијације B.EN.A., садржи 107 извода научних радова еминентних стручњака из 11 земаља, учесница овог скупа (Грчка, Италија, Турска, Србија, Румунија, Бугарска, Украјина, Русија, Босна и Херцеговина, Македонија, Албанија).

На конференцији се окупило преко 100 европских и домаћих стручњака и еколога из области заштите животне околине у региону. Циљ скупа био је да пренесе искуства из других земаља и на тај начин допринесе унапређењу свести о значају очувања животне средине у Србији и у овом делу Европе. Мисија Балканске еколошке организације је да установи активности мера заштите животне средине и подстакне општу јавност на ширење свести о потреби и значају очувања животне средине, уз истовремени допринос друштвеној заједници. Активности B.EN.A. представљају спону између земаља Балкана и Европске Уније, у погледу стварања експертске мреже научника, економиста и специјалиста који, заједничким снагама, могу да подстакну конкретне акције и поделе одговорност за достизање циљева одрживог развоја. У исто време, активности се односе на за развој стратегија и могућности стимулације интернационалне сарадње, у циљу смањења загађености животне средине и очувања природних ресурса у региону.


© 2005-2020 Институт за економику пољопривреде Београд

Search