Компетитивност економике агропривреде и руралног развоја у условима светске кризе

Присуствовање Међународном научном скупу „Компетитивност економике агропривреде и руралног развоја у условима светске кризе”, одржаном у Букурешту, 25. и 26.09.2009. године.

kompetivnost_agroprivrede_5 kompetivnost_agroprivrede_3

Опширније...
 
Посета републици Македонији
Дана 09. септембра 2009.године делеагација из Србије посетила је Македонију, односно Институт за тутун у Прилепу. Домаћини су били проф. др Kiril Filiposki директор овог Института И проф. др Миле Пешевски са земјоделског факултета и храна из Скопља. У делегацији из Србије били су директор Института за економику пољопривреде из Београда проф. др Драго Цвијановић и декан Пољопривредног факултета из Земуна проф. др Небојша Ралевић, као и професори са Пољопривредног факултета из Земуна: проф. др Драгић Живковић, диреkтор Агроекономског одсека, проф. др Ивана Ралевић – Љубеновић, проф. др Сретен Јелић.
Као резултат посете, проистекао је уговор о научно-пословној сарадњи која ће се одвијати у правцу:
  • Израде заједничких пројеката
  • Заједничке издавачке делатности
  • Организације научних скупова у земљи и иностранству, као и многих других активности
put_u_makedoniju put_u_makedoniju_2
 
Структуралне промене у руралним подручјима и пољопривреди у одабраним европским земљама

Упериоду од 01. до 03. јуна 2009. године у Sterdyn-у, у Пољској, одржана је Међународна конференција под називом „Структурне промене у руралним подручјима и пољопривреди у одабраним европским земљама“ у организацији Institute of agricultural and food economics-National research institute, из Варшаве, Пољска.
На скупу је укупно презентовано 17 научних радова у оквиру 4 тематске секције из укупно 14 земаља (Пољске, Чешке, Мађарске, Бугарске, Словеније, Белорусије, Србије, Румуније, Летоније, Холандије, Финске, Немачке, Украјине и Словачке).

poljska_01_03_juni_2009_046 poljska_01_03_juni_2009_058 poljska_01_03_juni_2009_047
Опширније...
 
Компетитивност румунске пољопривреде у процесу европске интеграције

Присуствовање Међународном научном скупу  „Компетитивност румунске пољопривреде у процесу европске интеграције”, одржаном у Букурешту, 05. и 06.06.2009. године.

bukurest bukurest_1

bukurest_2

Опширније...
 
Мултифункционална пољопривреда и рурални развој – руралне заједнице, Бероград-Мали Зворник, 7-8. децембар 2006.

Међународни скуп „Мултифункционална пољопривреда и рурални развој I“ посвећен „руралним заједницама“, Институт за економику пољопривреде је организовао у сарадњи са Општинoм Мали Зворник, Пољопривредним факултетима из Новог Сада и Земуна, Економским факултетом из Суботице, Институтом економских наука из Београда, Академијом Економских наука из Букурешта (Румунија), Институтом за економику пољопривреде из Букурешта (Румунија) Институтом за пољопривредну и прехрамбену економију из Варшаве (Пољска), Банатским Универзитетом пољопривредних наука из Темишвара (Румунија) и Балканском асоцијацијом за животну околину (Б.ЕН.А.) (Грчка), Малом Зворнику, са учешћем 131 домаћих и страних аутора из 7 земаља, који су се представили са 71 научним радом. Радови су објављени у тематском броју часописа Економика пољопривреде.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 10
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs