Дана 22 јуна 2011 године са почетком од 12 часова, у Мартинцима у Ресторану Мимоза, одржана је промотивна активност пројекта TECH.FOOD - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе, организованог од стране Института за економику пољопривреде из Београда.
Током периода 16-17. јун 2011. године, одржан је у Бечу састанак Управног одбора Пројекта EU-TECH.FOOD (место одржавања састанка било је аустријско Министарство пољопривреде, шумарства, заштите животне средине и водопривреде) организован од стране аустријског партнера (АWИ из Беча). Поменутом догађају су присуствовали сви партнери из пројектног конзорцијума. Институт за економику пољопривреде из Београда су представљали Бојана Бекић, Велибор Потребић и Марко Јелочник.
Истраживачки тим Института за економику пољопривреде из Београда је организовао, у оквиру својих редовних активности на пројекту Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Југоисточним регионима - TECH.FOOD, Транснационалну фокус групу ТФГ, под темом Безбедност хране у индустрији меса. Догађај је одржан 27. маја 2011, у хотелу Палас у Београду, Србија.
У оквиру међународног пројекта под називом „Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе“, 25. фебруара 2011. године у Клубу међународног прес центра у Београду одржан је тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије у Србији. Тренингу су, поред позваних представника месно-прерађивачке индустрије, присуствовали и менаџер Пројекта Проф. др Драго Цвијановић, спољни сарадник Јованка Нинковић као и истраживачи ангажовани на Пројекту.
Теме овог тренинга биле су „Управљање ризиком у савременом пословном окружењу – иновативна економија“ и „Консалтинг као облик учења и модел развоја менаџерских вештина“ чију презентацију су одржали истраживачи Института за економику пољопривреде Мр Радојица Сарић и Мр Весна Параушић.
Основни циљ тренинга је био да се домаћи произвођачи што више упознају са потенцијалима и користима проистеклим из увођења иновација у производњу као и да им се укаже на могућности успостављања веза са произвођачима из земаља учесница на Пројекту.
Уредници: Проф. др Драго Цвијановић, Др Владана Хамовић, Др Јонел Субић
Издавач: Институт за економику пољопривреде Београд
Година издања: 2010.
Број страна / тираж: 82 / 300
ISBN: 978-86-82121-88-6
Преузмите pdf документ Пројекат: Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима југоисточне Европе – Студија бр. 1
Преузмите документ Завршна публикација
У циљу спровођења пројекта Тецх Фоод - „Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе“ у организацији Института за економику пољопривреде, у Београду је 28. октобра 2010. године у просторијама Међународног прес центра одржане су фокус група и техничка радна група локалних стејкхолдера, и радна група потрошача из месно прерађиваче индустрије Србије. Присуствовало је 10 представника ове индустрије, затим представници Привредне коморе Србије, Министарства за рударство и енергетику Републике Србије, Задружног савеза и Удружења пољопривредно прехрамбених призвођача Привредне коморе Београда.
Страна 1 од 2