Realizacija projekta: Tehno-ekonomski aspekti primene obnovlјivih izvora energije i mobilnih robotizovanih solarnih elektro-generatora u polјoprivredi, finansiranog od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - lokalitet Veliko Selo (Be
Početkom oktobra 2015. godine (5.10.2015.) započeta je realizacija naredne faze terenskih aktivnosti u sastavu planiranog projekta Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Tehno-ekonomski aspekti primene obnovlјivih izvora energije i mobilnih robotizovanih solarnih elektro-generatora u polјoprivredi.

Опширније...
 
Tehno-ekonomski aspekti primene obnovlјivih izvora energije i mobilnih robotizovanih solarnih elektro-generatora u polјoprivredi, finansiranog od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine
Realizacija projekta: Tehno-ekonomski aspekti primene obnovlјivih izvora energije i mobilnih robotizovanih solarnih elektro-generatora u polјoprivredi, finansiranog od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - lokalitet selo Glogonj

Početkom septembra 2015. godine (tačnije 3.9.2015.) započeta je realizacija terenskih aktivnosti vezanih za projekat Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Tehno-ekonomski aspekti primene obnovlјivih izvora energije i mobilnih robotizovanih solarnih elektro-generatora u polјoprivredi. Prvi ciklus testiranja Mobilnog robotizovanog solarnog elektro-generatora je izveden u ataru sela Glogonj (grad Pančevo), na aktivnostima navodnjavanja povrtarskih kultura u sistemu proizvodnje povrća na otvorenom i unutar zaštićenog proizvodnog prostora.
Опширније...
 
Ekoselo - model za ruralni razvoj i ekonomsko osnazivanje sela u Srbiji
Projekat: Ekoselo - model za ruralni razvoj i ekonomsko osnazivanje sela u Srbiji - na primeru Vrmdža, Sokobanja

Dana 21. septembra 2015. godine u osnovnoj školi u selu Vrmdža, opština Sokobanja, održana je radionica (fokus grupa) vezana za realizaciju planiranih aktivnosti unutar projekta Ekoselo - model za ruralni razvoj i ekonomsko osnazivanje sela u Srbiji - na primeru Vrmdža, Sokobanja. Radionica je organizovana od strane Centra za društveno odgovorno preduzetništvo - CDOP, a aktivno učešće na njoj su uzeli i predstavnici Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda, Fakulteta za sport i turizam iz Novog Sada, saveta mesne zajednice Vrmdža, te svi zainteresovani žitelji pomenutog sela. Tokom krajnje konstruktivnog razgovora sa prisutnim auditorijumom, nakon uvodnih reci rukovodioca projekta i clanova lokalne samouprave, izvršena je i prezentacija Metodološkog pristupa u oceni ekoloske odrzivosti na poljoprivrednim gazdinstvima, te predavanje na temu Turizam na selu: kako napraviti prvi korak?

Vrmdza_01_tmb Vrmdza_02_tmb
 
Agrokapilaris - Buducnost u navodnavanju
Agrokapilaris - budućnost u navodnjavanju
-primena u povrtarstvu-
29. septembra 2015. godine održan je naučno-stručni skup sa prikazom ogleda u Boljevcima (Beograd) u Nautičkom selu na Savi, pod nazivom: „Agrokapilaris-budućnost u navodnjavanju (primena u povrtarstvu)".
Organizator ovog Skupa bio je Istraživačka farma u suorganizaciji sa Institutom za ekonomiku poljoprivrede Beograd i Savezom poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije.
Опширније...
 
МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП ИЕП
Прво Обавештење:  МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП ИЕП

Rok za dostavljanje radova - 30.10.2015. godine (petak) 
 
Друго Обавештење: VI МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ СИМПОЗИЈУМ„AGROSYM 2015", ЈАХОРИНА,БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Друго Обавештење: VI МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ СИМПОЗИЈУМ„AGROSYM 2015", ЈАХОРИНА,БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
 
PROGRAM PODRŠKE ISTRAŽIVAČKIM, RAZVOJNIM I INOVATIVNIM IDEJAMA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI
Na osnovu poslovno-tehničke saradnje, Institut za ekonomiku poljoprivrede objavljuje da su Centar za organsku proizvodnju SelenčaVojvođanski klaster organske poljoprivredeotvorili poziv u okviru  PROGRAMA PODRŠKE ISTRAŽIVAČKIM, RAZVOJNIM I INOVATIVNIM IDEJAMA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI. Cilj ovog Programa je podrška u realizaciji i implementaciji istraživačkih aktivnosti u organskoj poljoprivredi tokom celokupnog procesa, od ideje do njene afirmacije u praksi.

Poziv je otvoren do 15. septembra 2015. godine i namenjen je poljoprivrednim proizvođačima, istraživačima, studentima svih nivoa studija i učenicima. Zainteresovani kandidati mogu aplicirati individualno ili u timovima (do 3 člana).

Javni Poziv (PDF)
Program Javnog Poziva (PDF)
Obrazac za dostavljanje predloga (DOC)
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 9
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs