• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Састанак TECH.FOOD пројекта одржан у Букурешту, Румунија

Др Владана Хамовић - координатор Пројекта и помоћник директора за економику пољопривреде, Бојана Бекић - асистент координатора и истраживач сарадник, Јованка Нинковић - спољни сарадник на Пројекту и Велибор Потребић - истраживач сарадник, као представници Института за економику пољопривреде - IPA партнера на Пројекту TECH.FOOD, учествовали  су на пројектном састанку одржаном  27. и 28. априла у Букурешту, Румунија, организованом од стране Министарства пољопривреде и руралног развоја Румуније и Академије економских студија из Букурешта.

Састанак TECH.FOOD пројекта одржан у Букурешту, Румунија Састанак TECH.FOOD пројекта одржан у Букурешту, Румунија

Главна тема састанка било је креирање регионалних профила, у сектору прехрамбене индустрије, базираних на подацима прикупљеним од стане сваке институције/државе која учествује на Пројекту, и на основу њих формирање заједничког профила за југоисточну Европу. Том приликом је истакнуто да је приликом формирања регионалних профила главни проблем било сакупљање информација односно сарадња са малим и средњим предузећима, који представљају главнe интереснe групе Пројекта. Из тог разлога, одлучено је да се продужи термин за доставу потребних података и формирање јединственог профила за регион југоисточне Европе do краја маја ове године, који представља основу, и у односу на који би се приступило реализовању свих даљих активности планираних Пројектом. Дискутовано је и о формирању и изгледу будуће транснационалне мреже за технолошки трансфер као и одржавању локалних фокус група са предузећима.

Састанак TECH.FOOD пројекта одржан у Букурешту, Румунија Састанак TECH.FOOD пројекта одржан у Букурешту, Румунија Састанак TECH.FOOD  пројекта одржан у Букурешту, Румунија Састанак TECH.FOOD пројекта одржан у Букурешту, Румунија

Такође, потврђено је да је урађена бошура, лого и вебсајт Пројекта од стране партнера из Грчке, задуженог за креирање пројектног промотивног материјала.  Следећи састанак представника на пројекту TECH.FOOD, предвиђен је за септембар месец 2010. године у Атини, Грчка.


Институт за економику пољопривреде Београд

11060 Београд, Волгина 15, п.фах: 93
Телефон/Факс: +381(0)11 6972858
Е-пошта: office@iep.bg.ac.rs
© 2005-2019 Институт за економику пољопривреде Београд

Search