• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Транснационални интегрисани менаџмент воденим ресурсима у пољопривреди за потребе хитне контроле Европских вода

Дана 26. априла 2010 године у просторијама Института “Тамиш“ одржана је конференција за новинаре од стране Института за економику пољопривреде из Београда као руководиоца EU.WATER пројекта („Транснационални интегрисани менаџмент воденим ресурсима у пољопривреди за потребе хитне контроле Европских вода“) за подручје Републике Србије и Института “Тамиш као домаћина конференције.“

Транснационални интегрисани менаџмент воденим ресурсима   у пољопривреди за потребе хитне контроле Европских вода

Бројне пристутне представнике медија у име Института за економику пољопривреде из Београда поздравио је директор Проф. др Драго Цвијановић, а у име Института „Тамиш“ његов директор мр Богдан Јовановић. У уводној речи мр Богдан Јовановић је објаснио потребу и значај оваквог пројекта, посебно на подручју града Панчева које је оптерећено еколошким питањима која су узрокована све већим загађењем и емисијом штетних материја у земљиште и воду.
Директор Института за економику пољопривреде из Београда Проф. др Драго Цвијановић представио је пројекат, његове циљеве, распоред планираних активности и занчај. Посебн акценат у излагању стављен је на Директиву о нтиратима 91/271 ЕЕЦ и Директиву о водама 2000/600.
Милета Станковић руководилац саветодавне службе Института „Тамиш“ и сарадник на EU.WATER пројекту, изнео је своја запажања у вези актуелне проблематике загађења животне средине, а првенствено земљишта и воде на подручју града Панчева и представио ГИС систем који би требало да се имплементира на његовој територији. Присутни новинари и локални званичници интересовали су се за досадашње активности на пројекту, изнели актуелне проблеме и исказали спремност на сарадњу. Делегацију Института за економику пољопривреде на промоцији представљали су Директор института Проф. др Драго Цвијановић (руководилац пројекта), др Владана Хамовић помоћник директора (коoрдинатор пројекта) и Предраг Вуковић (асистент кординатора).


Институт за економику пољопривреде Београд

11060 Београд, Волгина 15, п.фах: 93
Телефон/Факс: +381(0)11 6972858
Е-пошта: office@iep.bg.ac.rs
© 2005-2019 Институт за економику пољопривреде Београд

Search