• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

У периоду 02-03.06.2011. године, Факултет за менаџмент, економски инжењеринг и рурални развој, Универзитета пољопривредних наука и ветеринарске медицине Букурешт – Румунија организовао је Семинар под називом "Перспективе развоја пољопривреде и руралних подручја у контексту одрживог развоја". Испред Института за економику пољопривреде из Београда – Република Србија, Семинару су присуствовали проф. др Драго Цвијановић, научни саветник (директор) и доц. др Јонел Субић, научни сарадник (помоћник директора за привреду).
 

У периоду од 9. до 11. децембра 2009. године одржан је 113. Семинар ЕААЕ под називом - Улога знања, иновација и хуманог капитала у мултифункционалној пољопривреди и територијалном руралном развоју, поводом 60. годишњице постојања и рада Института за Економику Пољопривреде из Београда.
Домаћини скупа, Институт за економику пољопривреде из Београда и Народна скупштина Републике Србије, као место одржавања радног дела Семинара, потрудили су се да добром организацијом и квалитетним радом оставе најбоље утиске на домаће и стране госте, а њихов боравак у Београду учине вредним за памћење.

113_eaae_seminar 113_eaae_seminar_1

Европска асоцијација аграрних економиста (ЕААЕ) је доделила организацију 112. Семинара ЕААЕ Институту за економику пољпривреде, Београд, а поводом обележавања 60-годишњице оснивања ИEП.

Преузмите pdf документ Прво обавештење поводом 112. Семинара ЕААЕ


Током 2006. године Институт за економику пољопривреде је у сарадњи са Институтом „Тамиш“ из Панчева реализовао пројекат едукације под називом „Планирање и процена оправданости инвестиција на пољопривредном газдинству“, који је финансиран од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

У сарадњи са Институтом ПКБ Агроекономик ДОО у току је реализација пројекта „Партиципативни рад на идентификацији могућности и приоритета у руралном развоју локалне заједнице“ док у сарадњи са Институтом „Тамиш“ из Панчева реализује пројекат „Туризам – шанса развоја руралних средина“. Оба пројекта финансирана су од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.


Институт за економику пољопривреде Београд је одржао семинаре на тему „Значај ЦЕФТА споразума за привреднике и његова примена у пракси“. Први семинар је одржан у сарадњи са Привредном комором Нови Сад у Новом Саду 18. јуна 2007. године, а у сарадњи са Привредном комором Београд на Рајцу 27.јуна 2007.

Презентације и комплетне чланке можете преузети са нашег сајта.


Институт за економику пољопривреде Београд

11060 Београд, Волгина 15, п.фах: 93
Телефон/Факс: +381(0)11 6972858
Е-пошта: office@iep.bg.ac.rs
© 2005-2019 Институт за економику пољопривреде Београд

Search