• +381(0)11 6972858
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Стратешко планирање одрживог пољопривредног и руралног развоја локалних заједница – модел МЗ Глогоњ

Уручивање монографије „Стратешко планирање одрживог пољопривредног и руралног развоја локалних заједница – модел МЗ Глогоњ“
После вишемесечног интензивног рада од стране истраживачког тима Института за економику пољопривреде из Београда, а у непосредној сарадњи са званичним представницима локалне заједнице и представницима појединих привредних субјеката са подручја Месне заједнице Глогоњ, анкетирањем више индивидуалних пољопривредника – развојно оријентисаних газдинстава, уз уважавање стратешких докумената вишег ранга (Републике Србије, АП Војводине, Јужнобанатског округа и града Панчева), законских и других прописа, постојећих планова, пројеката и визија у самој МЗ Глогоњ (пре свега стратешки документ „Програм економско-социјалног развоја МЗ Глогоњ“), прихватљивих сугестија и предлога чланова Партнерског форума, чланова Тима за координацију, чланова Радних група (из области: Привредни развој; Заштита животне средине и Социјални развој), доступних статистичких података и консултацију расположиве актуелне литературе, настала је монографија „Стратешко планирање одрживог пољопривредног и руралног развоја локалних заједница – модел МЗ Глогоњ“.
Штампање монографије је у целини финансирано путем шеме конкурентских грантова (CGS) у оквиру СТАР пројекта (STAR Project), а који се спроводи под окриљем Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије.
 
Monografija_MZ Glogonj
Локална Стратегија одрживе пољопривреде и руралног развоја је важан стратешки документ МЗ Глогоњ за период од 2012. до 2022. године, чија је реализација финансирана кроз шему конкурентских грантова (CGS) у оквиру STAR пројекта, а који се спроводи под окриљем Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије.
Реализацију предвиђених пројектних активности спровео је истраживачки тим Института за економику пољопривреде из Београда.
У процесу израде стратешког документа, примењен је партиципативан приступ у којем су учествовали сви релевантни актери са територије МЗ Глогоњ.
 

Институт за економику пољопривреде Београд

11060 Београд, Волгина 15, п.фах: 93
Телефон/Факс: +381(0)11 6972858
Е-пошта: office@iep.bg.ac.rs
© 2005-2019 Институт за економику пољопривреде Београд

Search