ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ TECH FOOD ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије
У оквиру међународног пројекта - Решења и интервенције за технолошки трансфер и иновације прехрамбеног сектора у регионима Југоисточне Европе, 9. Фебруара 2012. године у просторијама Пресс центра Удружења новинара Србије у Београду одржан је тренинг за представнике месно-прерађивачке индустрије Србије.
Окупљеном аудиторијуму се обратио доц.др Драган Василев са предавањем на тему Производња аутохтоних производа у Србији. Предавач је истакао разлике између традиционалне и индустријске производње аутохтоних производа и представио најважније аутохтоне месне прерађевине карактеристичне за Републику Србију.

ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије ИЗВЕШТАЈ СА ТРЕНИНГА ОДРЖАНОГ У ОКВИРУ ТЕЦХ.ФООД ПРОЈЕКТА, 9.02.2012, Пресс центар Удружења новинара Србије

Тренингу су поред представника месно-прерађивачке индустрије присуствовали и представници Привредне коморе Србије, неких медиа, те чланови пројектног тима ТЕЦХ.ФООД пројекта предвођених Проф. Др Драгом Цвијановићем, директором ИЕП Београд.
По завршеној презентацији доц.др Василева, у конструктивној дискусији присутног аудиторијума закључено је да подручје Србије поседује високо квалитетне аутентичне прехрамбене производе. Ови производи су уникатни и дају могућности за већу препознатљивост целог подручја. Међутим, истакнуто је да је потребно обратити нарочиту пажњу условима у којима се храна производи и прерађује, односно здравствено-безбедносном аспекту производње и прераде, као и неопходности доношења правне регулативе, односно подзаконских аката, којима би се тачно прописали услови и начини производње здравствено-безбедних прерађевина од меса, посебно када су у питању мањи произвођачи.

Преузмите документ Autohtoni proizvodi od mesa
 
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs