Одржана презенатција Стратегије одрживог руралног развоја ГО Обреновац за период 2012-2022. година
31.01.2013. године у галерији Спортско-културног центра „Обреновац” представљена је „Стратегија одрживог руралног развоја ГО Обреновац за период 2012-2022. година“ која је усвојена 04. децембра 2012. године на скупштини ГО Обреновац. Стратегија је резултат осамнаестомесечног рада истраживачког тима Института за економику пољопривреде који је ангажован од стране Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине на територији ГО Обреновац. У процесу израде стратешког документа, примењен је партиципативан приступ у којем су учествовали сви релевантни актери са територије ГО Обреновац. 

Стратегија   одрживог руралног развоја ГО Обреновац за период 2012-2022. година Стратегија   одрживог руралног развоја ГО Обреновац за период 2012-2022. година Стратегија   одрживог руралног развоја ГО Обреновац за период 2012-2022. година Стратегија   одрживог руралног развоја ГО Обреновац за период 2012-2022. година

Опширније...
 
Испитивање утицаја препарата „Aquastatin
Завршена прва фаза пројекта „Испитивање утицаја препарата „Aquastatin“ на физичке, водне, хемијске и биолошке особине земљишта у условима пластеничке производње зелене салате (Lactuca sativa)“
Испитивање утицаја препарата „Aquastatin Испитивање утицаја препарата „Aquastatin Испитивање утицаја препарата „Aquastatin
Опширније...
 
ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА- очување руралних вредности
Тара, 6-8. 12. 2012. године

Традиционалан Међународни научни скуп под називом "Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева Републике Србије у оквиру дунавског региона“ - очување руралних вредности -", одржан је на планини Тари, у периоду од 06.12.-08.12.2012.
ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА- ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА-
Опширније...
 
Agrosym 2012
Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву и Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, а у сарадњи са:
1. Балканском асоцијацијом за заштиту животне средине (Б.ЕН.А), Грчка
2. Академијом инжењерских наука Србије, Србија
3. Институтом за кукуруз “Земун поље“, Србија
4. Биотехничким факултетом Универзитета Црне Горе, Црна Гора
5. Научним друштвом аграрних економиста Балкана, Србија
6. Институтом за економику пољопривреде, Србија
Организовали су Трећи међународни научни Симпозијум "Agrosym 2012", у периоду од 15-17. Новембра 2012. године, на Јахорини- Република Српска.

На Симпозијум су презентовани радови научних радника из земље и иностранства. Радови су обухватили следеће тематске области:
Заштита животне средине и органска пољопривреда
Сточарство
Биљна производња и заштита
Рурални развој и агроекономија
Испред Института за економику пољопривреде на Симпзијуму је био проф. Др Драго Цвијановић, који је подено реферат и поздравио скуп у име Института за економику пољопривреде, Београд, Србија, Научног друштва аграрних економиста Балкана, Београд, Србија и Балканске асоцијације за заштиту животне средине (Б.ЕН.А), Грчка.
Agrosym 2012 Agrosym 2012 Jahorina (2) Jahorina (3)
 
ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ ИЗ СТОЧАРСТВА
На Пољопривредном факултету у Земуну – Београду, одржан је ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ ИЗ СТОЧАРСТВА, у периоду 8-10 новембар 2012., Земун-Београд, Србија.
Организатор је био ПОЉОПРИВРЕДНИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ.
Суорганизатори овог Симпозијума су били:
1. АГРОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ СВЕУЧИЛИШТА У ЗАГРЕБУ, ХРВАТСКА,
2. ПОЉОПРИВРЕДНИ ФАКУЛТЕТ JOSIP JURAJ ŠTROSMAJER, УНИВЕРЗИТЕТ У ОСИЈЕКУ, ХРВАТСКА
3. ФАКУЛТЕТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАУКИ И ХРАНА „UNIVERZITET SV. KIRIL I METODIJ“ VO СКОПЈЕ, МАКЕДОНИЈА
4. ПОЉОПРИВРЕДНИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, и
5. ИНСТИТУТ ЗА ЕКОНОМИКУ ПОЉОПРИВРЕДЕ, БЕОГРАД, СРБИЈА.
Симпозијум је организован уз помоћ:
European Society of Agricultural Engineers,
Association of Agricultural Engineers of South-Eastern Europe (AAESEE)
The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals
Balkan Scientific Association of Agricultural Economics.
Из Института за економику пољопривреде на Симпозијуму су били присутни проф. др Драго Цвијановић и др Весна Параушић, који су активно учествовали у раду Симпозијума и округлог стола.
ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ ИЗ СТОЧАРСТВА ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ ИЗ СТОЧАРСТВА ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ ИЗ СТОЧАРСТВА ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ ИЗ СТОЧАРСТВА

 
АГРАРНА ЕКОНОМИЈА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ – РЕАЛНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВЕ ЗА РУМУНИЈУ
ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СИМПОЗИЈУМ "АГРАРНА ЕКОНОМИЈА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ – РЕАЛНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВЕ ЗА РУМУНИЈУ", 11-13. октобар 2012., Букурешт, Румунија Трећи међународни научни симпозијум "Аграрна економија и рурални развој – реалности и перспективе за Румунију", одржан је у периоду од 11-13. октобра 2012. у Букурешту. Међународни научни симпозијум организован је у сарадњи Истраживачког Института за пољопривредну економију и рурални развој (Румунија) са Академијом пољопривредних наука и шумарства “Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (Румунија) и Научног друштва аграрних еконмиста Балкана (Србија). Скуп је изазвао велико интересовање, што указује на актуелност разматраних тема, како у Румунији тако и земљама у окружењу.
У оквиру симпозијума публиковано је 65 радова, из области агробизниса, руралног развоја, економике природних ресурса.
Симпозијуму су присуствовали аутори из Румуније, Молдавије, Шпаније, Мађарске, Италије и Србије.Скуп је отворио проф. др Adrian Turek Rahoveanu, директор Истраживачког Института за пољопривредну економију и рурални развој, а затим је уследило обраћање проф. др Victor Moroz, директора Института за економију, финансије и статистику, из Кишњева, Молдавија, као и обраћање проф. др Gheorghe Sin and проф. др Ioan Nicolae Alecu испред Академије пољопривредних наука и шумарства “Gheorghe Ionescu-Şişeşti" из Румуније. У име проф. др Драга Цвијановића, директора Инстута за економику пољопривреде, присутнима се  обратио Mр Марко Јелочник. Након уводног дела аутори су презентовали своје радове уз конструктивну дискусију. Испред Института за економику пољопривреде Међународном научном симпозијуму присутвовали су Mр Марко Јелочник, Mр Велибор потребић, дипл. инж. Светлана Рољевић и дипл. инж Маријана Јовановић. 

АГРАРНА ЕКОНОМИЈА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ – РЕАЛНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВЕ ЗА РУМУНИЈУ АГРАРНА ЕКОНОМИЈА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ – РЕАЛНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВЕ ЗА РУМУНИЈУ fotografija3
 
Подршка малим и средњим привредним друштвима у Србији – реализација међународних пројеката, интрнационализација
Представници Института за економику пољопривреде, Београд учествовали су на тродневном семинару „Подршка малим и средњим привредним друштвима у Србији – реализација међународних пројеката, интрнационализација“, који се у периоду 03-05. октобар 2012. године одржао у просторијама Привредне коморе Србије. Семинар су организовале Привредна комора Србије и Чешка привредна комора у оквиру пројекта „Подршка развоју трговини у Р. Србији“, финансираног од стране Развојне сарадње Чешке Републике. Семинар је одржан у оквиру одабраних активности иницијативе Европске Комисије „European SME Week 2012“ Европска недеља малих и средњих предузећа у Србији, која промовише предузетништво у 37 европских земаља током 2012. године. Предавачи на семинару били су представници министарстава Р. Србије, чешки експерти, пројект менаџери коморског система Србије и професор УНС. Семинар је организован кроз презентације, групне вежбе, интерактивне радионице и дискусију. Сви полазници семинара добили су радни материјал, знања о питањима конкурисања за пројекте ЕУ, друге значајне информације, као и сертификат о учешћу на семинару.


slika sa seminara 1 slika sa seminara 2 slika sa seminara 3
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 10
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs