KORIŠĆENJE ČISTE TEHNOLOGIJE I PROIZVODNJA ZDRAVSTVENO BEZBEDNE HRANE
U periodu od 5. do 8. decembra 2013. godine Institut „Mihajlo Pupin“ iz Beograda - Centar za robotiku, Institut za ekonomiku poljoprivrede i Leona Dodig, samostalna umetnica, učestvovali su na ovogodišnjem Festivalu nauke interaktivnom postavkom pod nazivom “Alternativni heroji”.
Glavni eksponat na našem štandu je bio Mobilni robotizovani solarni generator, zaštitni znak savremenih superheroja, jer je reč o inovativno osmišljenom uređaju za korišćenje solarne energije. Ovaj uređaj se može upotrebiti za razne namene, kako u poljoprivredi tako i u drugim delatnostima, a u ovom slučaju prikazana je njegova primena i prednosti korišćenja solarnih strujnih agregata u odnosu na benzinske agragate za navodnjavanje useva u plastenicima.
 
ИЕП ДЕЛЕГАЦИЈА НА МЕЂУНАРОДНОЈ НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ "НОВА АГРАРНА ПОЛИТИКА ЕУ – НАСТАВАК ИЛИ РЕВОЛУЦИЈА?"
09-12.12.2013. године, Јахранка, Пољска
У организацији Института за економику пољопривреде и економију хране – Национални истраживачки институт из Варшаве (Пољска), у периоду од 09-12.12.2013. године, у месту Јахранка, хотел "Windsor", одржана је Међународна научна конференција под називом "Нова аграрна политика ЕУ – наставак или револуција?".

Windsor (1) Windsor (2) Windsor (3)
Опширније...
 
ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА
- достизање регионалне конкурентности Топола, 05-07. децембар 2013. године.

Традиционалан Међународни научни скуп, под називом: "Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева Републике Србије у оквиру дунавског региона - достизање регионалне конкурентности", одржан је у Тополи, у периоду од 05-07. децембра 2013. године.

ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА
Опширније...
 
Регионални стручни скуп о козарству
У организацији Удружења одгајивача оваца и коза „БИКАРА“ и Пољопривредне школе са домом ученика Футог, дана 14.децембра 2013.године у Средњој Пољопривредној школи са домом ученика Футог, одржан је Регионални стручни скуп о козарству. На поменутом скупу испред Института за економику пољопривреде из Београда учествовао је проф. др Драго Цвијановић, директор Института на којој је одржао тему „маркетинг у козарској производњи, да или не“?

Регионални стручни скуп о козарству Регионални стручни скуп о козарству Регионални стручни скуп о козарству Регионални стручни скуп о козарству

 
Пета Међународна научна конференција: “Економски учинци морала и морални учинци економије”
У организацији Високе струковне школе за предузетништво, Београд, Центра за индустријске односе, Београд и Института за економику пољопривреде, Београд, одржана је пета Међународна научна конференција: “Економски учинци морала и морални учинци економије”, у Хотелу Crystal, Београд, 14.06.2013.
Пета Међународна научна конференција: “Економски учинци морала и морални учинци економије” Пета Међународна научна конференција: “Економски учинци морала и морални учинци економије”
Пета Међународна научна конференција: “Економски учинци морала и морални учинци економије” Пета Међународна научна конференција: “Економски учинци морала и морални учинци економије”

Опширније...
 
ДЕЛЕГАЦИЈА ИЕП-А НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „НОВА РЕШЕЊА ЦАП + 2013, ИЗАЗОВИ ЗА ПОЉПРИВРЕДЕ ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ ЕУ“
Институт за економику пољопривреде и еконмију хране из Варшаве (Пољска) је у пероду 10 до 12 јуна, 2013 организовао конференцију „Нови изазови ЦАП + 2013 за пољопривреде земља чланицa ЕУ“ . Конференција је одржана у месту „Suchedniow“ у хотелу „Парадисо“. 
НОВА РЕШЕЊА ЦАП + 2013, ИЗАЗОВИ ЗА ПОЉПРИВРЕДЕ ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ ЕУ НОВА РЕШЕЊА ЦАП + 2013, ИЗАЗОВИ ЗА ПОЉПРИВРЕДЕ ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ ЕУ НОВА РЕШЕЊА ЦАП + 2013, ИЗАЗОВИ ЗА ПОЉПРИВРЕДЕ ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ ЕУ НОВА РЕШЕЊА ЦАП + 2013, ИЗАЗОВИ ЗА ПОЉПРИВРЕДЕ ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ ЕУ
Опширније...
 
АСПЕКТИ РАЗВОЈА ПЕРИУРБАНИХ ПОДРУЧЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
На 80. Међународном пољопривредном сајаму одржаном у Новом Саду (18.05.2013 - 24.05.2013. године), дана 23.05.2013.године одржана је расправа на тему „Одржива пољопривреда као фактор развоја периурбаних подручја Републике Србије“ у организацији Привредне коморе Београда и Института за економику пољопривреде. 
Peri-urban agriculture 1 Peri-urban agriculture 2 Peri-urban agriculture 3

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 9
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs