Конкуретност пољопривредно-прехрамбених производа и економија природних ресурса
У Букурешту, 06-07. новембра, је одржана 3. Међународна конференција, под називом  “Конкуретност пољопривредно-прехрамбених производа и економија природних ресурса” (ЦАФЕЕ 2014),  коју је организовао Факултет за пољопривреду и економију природних ресурса, Универзитет за економске студије из Букурешта. Институт за економику пољопривреде је био суорганизатор ове конференције и активно је учествовао у раду. Представник и активни учесник Института на овој конференцији је био проф. др Драго Цвијановић, директор Института за економику пољопривреде из Београда.

DSCN3921 DSCN3933 DSCN3936
DSCN3943 DSCN3944 DSCN3945
 
ДЕЛЕГАЦИЈА ИЕП-А НА ПРОСЛАВИ ВЕЛИКОГ ЈУБИЛЕЈА 60 ГОДИНА „АКИ“ ИНСТИТУТА ЗА ЕКОНОМИКУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ИЗ БУДИМПЕШТЕ, МАЂАРСКА

Делегација Института за економку пољопривреде из Београда присуствовала је свечаности прославе великог јубилеја 60 година „АКИ“ Института за економику пољопривреде из Будимпеште, Мађарска. Свечана конференција је организована са радним називом: „Декада чланства у ЕУ - Лекције научене и путеви трасирани за развој пољпривредно прехрамбеног сектора“.
Великој свечаности присуствовали су гости из Аустрије, Бугарске, Чешке, Словачке, Словеније, Румуније, Пољске, Холандије и Србије. Свечана конференција је одржана у „Danubius Health Spa Resort Helia“ у Будимпешти, 07 октобра 2014 године.
Приликом боравка потписан је уговор о сарадњи ИЕП, Београд, и „АКИ“ института из Будимпеште. Делегацију ИЕП, Београд чинили су Директор ИЕП-а, Проф. др Драго Цвијановић, научни саветник и Мр Предраг Вуковић спец, истраживач сарадник.

DSCN0936 DSCN0937 DSCN0939 DSCN3837 DSCN3839

 

 

 

 

 
ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА

рурална средина и (не)ограничени ресурси, Привредна комора Београда, 05-06.06.2014. године

У периоду 05-06.06.2014. године, у просторијама Привредне коморе Београда, Институт за економику пољопривреде Београд је орагнизовао традиционални Међународни научни скуп, под називом "Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева Републике Србије у оквиру дунавског региона" - рурална средина и (не)ограничени ресурси.

DSCN0916 DSCN0917 DSCN0920
Опширније...
 
ИЕП ДЕЛЕГАЦИЈА НА МЕЂУНАРОДНОЈ НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ "ДОСТИГНУЋА И ИЗАЗОВИ У СЕКТОРУ ХРАНЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА ТОКОМ 10 ГОДИНА НАКОН ПРОШИРЕЊА ЕУ "
У  периоду од 12 до 14 маја 2014 године, Институт за економику пољопривреде и хране - Национални истраживачки институт из Варшаве, Пољска, организовао је међународну конференцију под називом "Достигнућа и изазови у сектору хране и руралних подручја током 10 година након проширења ЕУ".

ДОСТИГНУЋА И ИЗАЗОВИ У СЕКТОРУ ХРАНЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА ТОКОМ 10 ГОДИНА НАКОН ПРОШИРЕЊА ЕУ ДОСТИГНУЋА И ИЗАЗОВИ У СЕКТОРУ ХРАНЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА ТОКОМ 10 ГОДИНА НАКОН ПРОШИРЕЊА ЕУ ДОСТИГНУЋА И ИЗАЗОВИ У СЕКТОРУ ХРАНЕ И РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА ТОКОМ 10 ГОДИНА НАКОН ПРОШИРЕЊА ЕУ
Опширније...
 
ДЕЛЕГАЦИЈА ИЕП НА МЕЂУНАРОДНОЈ НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ "ОДРЖИВИ РАЗВОЈ ТУРИСТИЧКОГ ТРЖИШТА – МЕЂУНАРОДНА ПРАКСА И РУСКО ИСКУСТВО"
Трочлана делегација у саставу проф. др Драго Цвијановић и Марко Јелочник из Института за економику пољопрвреде Београд, и проф. др Мирослав Чавлин са Факултета за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК) у Новом Саду, боравила је током периода од 9. до 12. априла 2014. године у званичној посети Државног Пољопривредног Универзитета у Ставропољу у Руској Федерацији. 

СтГАУ-JPG (2) СтГАУ-JPG (23) СтГАУ-JPG (24) СтГАУ-JPG (26)


Опширније...
 
KORIŠĆENJE ČISTE TEHNOLOGIJE I PROIZVODNJA ZDRAVSTVENO BEZBEDNE HRANE
U periodu od 5. do 8. decembra 2013. godine Institut „Mihajlo Pupin“ iz Beograda - Centar za robotiku, Institut za ekonomiku poljoprivrede i Leona Dodig, samostalna umetnica, učestvovali su na ovogodišnjem Festivalu nauke interaktivnom postavkom pod nazivom “Alternativni heroji”.
Glavni eksponat na našem štandu je bio Mobilni robotizovani solarni generator, zaštitni znak savremenih superheroja, jer je reč o inovativno osmišljenom uređaju za korišćenje solarne energije. Ovaj uređaj se može upotrebiti za razne namene, kako u poljoprivredi tako i u drugim delatnostima, a u ovom slučaju prikazana je njegova primena i prednosti korišćenja solarnih strujnih agregata u odnosu na benzinske agragate za navodnjavanje useva u plastenicima.
 
ИЕП ДЕЛЕГАЦИЈА НА МЕЂУНАРОДНОЈ НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ "НОВА АГРАРНА ПОЛИТИКА ЕУ – НАСТАВАК ИЛИ РЕВОЛУЦИЈА?"
09-12.12.2013. године, Јахранка, Пољска
У организацији Института за економику пољопривреде и економију хране – Национални истраживачки институт из Варшаве (Пољска), у периоду од 09-12.12.2013. године, у месту Јахранка, хотел "Windsor", одржана је Међународна научна конференција под називом "Нова аграрна политика ЕУ – наставак или револуција?".

Windsor (1) Windsor (2) Windsor (3)
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 10
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs