PROGRAM PODRŠKE ISTRAŽIVAČKIM, RAZVOJNIM I INOVATIVNIM IDEJAMA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI
Na osnovu poslovno-tehničke saradnje, Institut za ekonomiku poljoprivrede objavljuje da su Centar za organsku proizvodnju SelenčaVojvođanski klaster organske poljoprivredeotvorili poziv u okviru  PROGRAMA PODRŠKE ISTRAŽIVAČKIM, RAZVOJNIM I INOVATIVNIM IDEJAMA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI. Cilj ovog Programa je podrška u realizaciji i implementaciji istraživačkih aktivnosti u organskoj poljoprivredi tokom celokupnog procesa, od ideje do njene afirmacije u praksi.

Poziv je otvoren do 15. septembra 2015. godine i namenjen je poljoprivrednim proizvođačima, istraživačima, studentima svih nivoa studija i učenicima. Zainteresovani kandidati mogu aplicirati individualno ili u timovima (do 3 člana).

Javni Poziv (PDF)
Program Javnog Poziva (PDF)
Obrazac za dostavljanje predloga (DOC)
 
59.Међународни сајaм технике и техничких достигнућа (УФИ)

На 59. Међународном сајму технике и техничких достигнућа (УФИ), који је одржан на Београдском сајму у периоду од 11.05. до 15.05.2015. године, Институт за економику пољопривреде у сарадњи са Институтом Михајло Пупин из Београда, представио је Покретни роботизовани соларни електро-генератор. Овај уређај који омогућава производњу електричне енергије коришћењем соларне енергије има велике могућности коришћења у пољопривредној производњи, али и другим делатностима привреде. Наш штанд је, поред осталих, посетила и  делегација Амбасаде Румуније (господин Стефан Имре и господин Зоран Ђурковић).

Међународни сајам технике и техничких достигнућа (UFI), Београдски Сајам Међународни сајам технике и техничких достигнућа (UFI), Београдски Сајам
 
ФИНАНСИЈСКА И ИНФОРМАТИЧКА ПИСМЕНОСТ СЕОСКОГ СТАНОВНИШТВА У СРБИЈИ

У организацији Одбора за село Српске академије наука и уметности, дана 18.03.2015. године у просторијама САНУ сазван је Округли сто под називом „Финансијска и информатичка писменост сеоског становништва у Србији“, са циљем да се укаже на тренутно стање финансијске и информатичке писмености сеоског становништва у Србији, као и на могућности и предлоге за подизање нивоа знања становништва у селима Србије.

Опширније...
 
ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФСКЕ СТУДИЈЕ „РАЗВОЈ ПОРОДИЧНИХ ПРЕДУЗЕЋА У СЕОСКИМ ПОДРУЧЈИМА“

У свечаној сали Српске академије наука и уметности, дана 17. априла 2015. године, Одбор за село Српске Академије Наука и Уметности организовао је пригодан скуп на ком је представљена монографска студија „Развој породичних предузећа у сеоским подручјима“, чији је издавач Институт за економику пољопривреде Београд, а суиздавачи су Одбор за село Српске академије наука и уметности и Институт за примену науке у пољопривреди Београд. У монографији су предложена решења како да се сељани задрже и  организују  на селу  са циљем бољег живота и савремене производње.

Опширније...
 
ИЕП ДЕЛЕГАЦИЈА НА МЕЂУНАРОДНОЈ НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ " "ЦАП И КОНКУРЕНТНОСТ ПОЉСКОГ И ЕВРОПСКОГ СЕКТОРА ХРАНЕ
У  периоду од 26 до 28 новембра 2014 године, Институт за економику пољопривреде и хране - Национални истраживачки институт из Варшаве, Пољска, организовао је међународну научну конференцију под називом "ЦАП и конкурентност Пољског и Европског сектора хране". Конференција  се одржала у оквиру вишегодишњег истраживачког програма "Конкурентност пољске привреде хране у условима глобализације и европских интеграција" у Свечаном центру хотела „Holiday Inn“ у месту „Jozefowie“, недалеко од Варшаве.
Циљ конференције био је да се представе резултати истраживања, које је спроводе водећи европски научно-истраживачки центри из области економике пољопривреде, о ефектима примене Заједничке аграрне политике (CAP). Посебно, циљ конференције је утврђивање утицаја конкурентности  на сектор пољопривреде и прехрамбене индустрије.
На конференцији су били представници из Бугарске, Мађарске, Немачке, Пољске, Португала, Јапана, Русије, Румуније,  Украјине, Чешке, Швајцарске и Србије. Делегацију из Института за економику пољпривреде из Београда представљали су Директор ИЕП-а, Проф. Др Драго Цвијановић, научни саветник и Мр Предраг Вуковић, спец, истраживач сарадник.

Dostignuca_izazovi_1 Dostignuca_izazovi_2 Dostignuca_izazovi_3
Dostignuca_izazovi_4 Dostignuca_izazovi_5 Dostignuca_izazovi_6
Dostignuca_izazovi_7 Dostignuca_izazovi_8 Dostignuca_izazovi_9
 
Трећи Дунавски Бизнис Форум
Централни европски форум за развој, ЦЕДЕФ, Медиа Инвента и Универзитета у Новом Саду, организовали су Трећи Дунавски Бизнис Форум - место окупљања лидера у области енергетике, вода, агробизниса, транспорта, ИТЦ, предузетништва и креативне индустрије целе Дунавске регије. Више стотина учесника, преко 130 говорника и представника више од 15 земаља присуствовало је на Форуму и дало значајан допринос примени ЕУ стратегије за Дунавски  регион.

R5K_2785 R5K_2787 R5K_2793
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 10
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs