Agrokapilaris - Buducnost u navodnavanju
Agrokapilaris - budućnost u navodnjavanju
-primena u povrtarstvu-
29. septembra 2015. godine održan je naučno-stručni skup sa prikazom ogleda u Boljevcima (Beograd) u Nautičkom selu na Savi, pod nazivom: „Agrokapilaris-budućnost u navodnjavanju (primena u povrtarstvu)".
Organizator ovog Skupa bio je Istraživačka farma u suorganizaciji sa Institutom za ekonomiku poljoprivrede Beograd i Savezom poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije.
Опширније...
 
PROGRAM PODRŠKE ISTRAŽIVAČKIM, RAZVOJNIM I INOVATIVNIM IDEJAMA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI
Na osnovu poslovno-tehničke saradnje, Institut za ekonomiku poljoprivrede objavljuje da su Centar za organsku proizvodnju SelenčaVojvođanski klaster organske poljoprivredeotvorili poziv u okviru  PROGRAMA PODRŠKE ISTRAŽIVAČKIM, RAZVOJNIM I INOVATIVNIM IDEJAMA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI. Cilj ovog Programa je podrška u realizaciji i implementaciji istraživačkih aktivnosti u organskoj poljoprivredi tokom celokupnog procesa, od ideje do njene afirmacije u praksi.

Poziv je otvoren do 15. septembra 2015. godine i namenjen je poljoprivrednim proizvođačima, istraživačima, studentima svih nivoa studija i učenicima. Zainteresovani kandidati mogu aplicirati individualno ili u timovima (do 3 člana).

Javni Poziv (PDF)
Program Javnog Poziva (PDF)
Obrazac za dostavljanje predloga (DOC)
 
59.Међународни сајaм технике и техничких достигнућа (УФИ)

На 59. Међународном сајму технике и техничких достигнућа (УФИ), који је одржан на Београдском сајму у периоду од 11.05. до 15.05.2015. године, Институт за економику пољопривреде у сарадњи са Институтом Михајло Пупин из Београда, представио је Покретни роботизовани соларни електро-генератор. Овај уређај који омогућава производњу електричне енергије коришћењем соларне енергије има велике могућности коришћења у пољопривредној производњи, али и другим делатностима привреде. Наш штанд је, поред осталих, посетила и  делегација Амбасаде Румуније (господин Стефан Имре и господин Зоран Ђурковић).

Међународни сајам технике и техничких достигнућа (UFI), Београдски Сајам Међународни сајам технике и техничких достигнућа (UFI), Београдски Сајам
 
ФИНАНСИЈСКА И ИНФОРМАТИЧКА ПИСМЕНОСТ СЕОСКОГ СТАНОВНИШТВА У СРБИЈИ

У организацији Одбора за село Српске академије наука и уметности, дана 18.03.2015. године у просторијама САНУ сазван је Округли сто под називом „Финансијска и информатичка писменост сеоског становништва у Србији“, са циљем да се укаже на тренутно стање финансијске и информатичке писмености сеоског становништва у Србији, као и на могућности и предлоге за подизање нивоа знања становништва у селима Србије.

Опширније...
 
ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФСКЕ СТУДИЈЕ „РАЗВОЈ ПОРОДИЧНИХ ПРЕДУЗЕЋА У СЕОСКИМ ПОДРУЧЈИМА“

У свечаној сали Српске академије наука и уметности, дана 17. априла 2015. године, Одбор за село Српске Академије Наука и Уметности организовао је пригодан скуп на ком је представљена монографска студија „Развој породичних предузећа у сеоским подручјима“, чији је издавач Институт за економику пољопривреде Београд, а суиздавачи су Одбор за село Српске академије наука и уметности и Институт за примену науке у пољопривреди Београд. У монографији су предложена решења како да се сељани задрже и  организују  на селу  са циљем бољег живота и савремене производње.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 9
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs