59.Међународни сајaм технике и техничких достигнућа (УФИ)

На 59. Међународном сајму технике и техничких достигнућа (УФИ), који је одржан на Београдском сајму у периоду од 11.05. до 15.05.2015. године, Институт за економику пољопривреде у сарадњи са Институтом Михајло Пупин из Београда, представио је Покретни роботизовани соларни електро-генератор. Овај уређај који омогућава производњу електричне енергије коришћењем соларне енергије има велике могућности коришћења у пољопривредној производњи, али и другим делатностима привреде. Наш штанд је, поред осталих, посетила и  делегација Амбасаде Румуније (господин Стефан Имре и господин Зоран Ђурковић).

Међународни сајам технике и техничких достигнућа (UFI), Београдски Сајам Међународни сајам технике и техничких достигнућа (UFI), Београдски Сајам
 
ФИНАНСИЈСКА И ИНФОРМАТИЧКА ПИСМЕНОСТ СЕОСКОГ СТАНОВНИШТВА У СРБИЈИ

У организацији Одбора за село Српске академије наука и уметности, дана 18.03.2015. године у просторијама САНУ сазван је Округли сто под називом „Финансијска и информатичка писменост сеоског становништва у Србији“, са циљем да се укаже на тренутно стање финансијске и информатичке писмености сеоског становништва у Србији, као и на могућности и предлоге за подизање нивоа знања становништва у селима Србије.

Опширније...
 
ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФСКЕ СТУДИЈЕ „РАЗВОЈ ПОРОДИЧНИХ ПРЕДУЗЕЋА У СЕОСКИМ ПОДРУЧЈИМА“

У свечаној сали Српске академије наука и уметности, дана 17. априла 2015. године, Одбор за село Српске Академије Наука и Уметности организовао је пригодан скуп на ком је представљена монографска студија „Развој породичних предузећа у сеоским подручјима“, чији је издавач Институт за економику пољопривреде Београд, а суиздавачи су Одбор за село Српске академије наука и уметности и Институт за примену науке у пољопривреди Београд. У монографији су предложена решења како да се сељани задрже и  организују  на селу  са циљем бољег живота и савремене производње.

Опширније...
 
ИЕП ДЕЛЕГАЦИЈА НА МЕЂУНАРОДНОЈ НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ " "ЦАП И КОНКУРЕНТНОСТ ПОЉСКОГ И ЕВРОПСКОГ СЕКТОРА ХРАНЕ
У  периоду од 26 до 28 новембра 2014 године, Институт за економику пољопривреде и хране - Национални истраживачки институт из Варшаве, Пољска, организовао је међународну научну конференцију под називом "ЦАП и конкурентност Пољског и Европског сектора хране". Конференција  се одржала у оквиру вишегодишњег истраживачког програма "Конкурентност пољске привреде хране у условима глобализације и европских интеграција" у Свечаном центру хотела „Holiday Inn“ у месту „Jozefowie“, недалеко од Варшаве.
Циљ конференције био је да се представе резултати истраживања, које је спроводе водећи европски научно-истраживачки центри из области економике пољопривреде, о ефектима примене Заједничке аграрне политике (CAP). Посебно, циљ конференције је утврђивање утицаја конкурентности  на сектор пољопривреде и прехрамбене индустрије.
На конференцији су били представници из Бугарске, Мађарске, Немачке, Пољске, Португала, Јапана, Русије, Румуније,  Украјине, Чешке, Швајцарске и Србије. Делегацију из Института за економику пољпривреде из Београда представљали су Директор ИЕП-а, Проф. Др Драго Цвијановић, научни саветник и Мр Предраг Вуковић, спец, истраживач сарадник.

Dostignuca_izazovi_1 Dostignuca_izazovi_2 Dostignuca_izazovi_3
Dostignuca_izazovi_4 Dostignuca_izazovi_5 Dostignuca_izazovi_6
Dostignuca_izazovi_7 Dostignuca_izazovi_8 Dostignuca_izazovi_9
 
Трећи Дунавски Бизнис Форум
Централни европски форум за развој, ЦЕДЕФ, Медиа Инвента и Универзитета у Новом Саду, организовали су Трећи Дунавски Бизнис Форум - место окупљања лидера у области енергетике, вода, агробизниса, транспорта, ИТЦ, предузетништва и креативне индустрије целе Дунавске регије. Више стотина учесника, преко 130 говорника и представника више од 15 земаља присуствовало је на Форуму и дало значајан допринос примени ЕУ стратегије за Дунавски  регион.

R5K_2785 R5K_2787 R5K_2793
Опширније...
 
Конкуретност пољопривредно-прехрамбених производа и економија природних ресурса
У Букурешту, 06-07. новембра, је одржана 3. Међународна конференција, под називом  “Конкуретност пољопривредно-прехрамбених производа и економија природних ресурса” (ЦАФЕЕ 2014),  коју је организовао Факултет за пољопривреду и економију природних ресурса, Универзитет за економске студије из Букурешта. Институт за економику пољопривреде је био суорганизатор ове конференције и активно је учествовао у раду. Представник и активни учесник Института на овој конференцији је био проф. др Драго Цвијановић, директор Института за економику пољопривреде из Београда.

DSCN3921 DSCN3933 DSCN3936
DSCN3943 DSCN3944 DSCN3945
 
ДЕЛЕГАЦИЈА ИЕП-А НА ПРОСЛАВИ ВЕЛИКОГ ЈУБИЛЕЈА 60 ГОДИНА „АКИ“ ИНСТИТУТА ЗА ЕКОНОМИКУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ИЗ БУДИМПЕШТЕ, МАЂАРСКА

Делегација Института за економку пољопривреде из Београда присуствовала је свечаности прославе великог јубилеја 60 година „АКИ“ Института за економику пољопривреде из Будимпеште, Мађарска. Свечана конференција је организована са радним називом: „Декада чланства у ЕУ - Лекције научене и путеви трасирани за развој пољпривредно прехрамбеног сектора“.
Великој свечаности присуствовали су гости из Аустрије, Бугарске, Чешке, Словачке, Словеније, Румуније, Пољске, Холандије и Србије. Свечана конференција је одржана у „Danubius Health Spa Resort Helia“ у Будимпешти, 07 октобра 2014 године.
Приликом боравка потписан је уговор о сарадњи ИЕП, Београд, и „АКИ“ института из Будимпеште. Делегацију ИЕП, Београд чинили су Директор ИЕП-а, Проф. др Драго Цвијановић, научни саветник и Мр Предраг Вуковић спец, истраживач сарадник.

DSCN0936 DSCN0937 DSCN0939 DSCN3837 DSCN3839

 

 

 

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 9
RocketTheme Joomla Templates
©2005-2009 Институт за економику пољопривреде Београд
+381(0)11 6972858 , office@iep.bg.ac.rs